Tattoo verwijdering

Oppervlakte Prijs
Enkele puntjes € 25,-
Tot 4 cm² € 35,-
Tot 10 cm² € 45,-
Tot 15 cm² € 55,-
Tot 20 cm² € 65,-
Tot 30 cm² € 75,-
Tot 40 cm² € 85,-
Tot 50 cm² € 95,-
Tot 100 cm² € 110,-
Tot 150 cm² € 120,-
Tot 225 cm² € 140,-

Tattoo Verwijdering

Spijt van je tatoeage?

Er zijn talloze redenen waarom u van uw (oude) tatoeage af wilt: bijv. een nieuwe liefde, een andere levensstijl of gewoon spijt.


Vroeger was het alleen mogelijk een tatoeage te verwijderen waarbij meestal blijvende huidbeschadigingen werden veroorzaakt. Door middel van de nieuwste generatie lasers op dit gebied hoeft u niet bang te zijn voor littekens.

 

De nieuwste lasertechniek zorgt voor korte opwarming van een zeer klein huidoppervlak. De Q-switched Nd Yag laser is de meest veilige laser voor het verwijderen van een tatoeage.  Omdat men nog vaak met de oude generaties lasers werkt is het zaak dat u zich ervan verzekerd  dat er met dit type laser wordt gewerkt.


Cover Up (lichter maken van bestaand tattoo).

Een cover up was vroeger alleen mogelijk als er met veel zwarte inkt over de oude tatoeage heen werd getatoeëerd. Met de Q-switched Nd Yag laser is het mogelijk een bestaande tatoeage in meestal 3 tot 5 behandelingen te vervagen zodat er een nieuwe tatoeage overheen gezet kan worden in een kleur of model zoals u dat wilt.


Ook is het mogelijk een klein onderdeel van een bestaande tatoeage te vervangen of verwijderen. Dit zijn bijvoorbeeld initialen of een jaartal. Na het verwijderen van datum of naam is een bestaande tatoeage vaak weer acceptabel. Loopt u gerust eens onze studio binnen en vraag naar de mogelijkheden.


Vrijblijvend en gratis advies gesprek

Geen twee mensen zijn hetzelfde, geen twee tatoeages zijn hetzelfde . Iedere huid reageert anders. Het is daardoor uiterst lastig vooraf een nauwkeurige schatting te maken van het aantal behandelingen.  Er wordt geen garantie gegeven dat een tatoeage in zijn geheel te verwijderen is.


In de studio bent u van harte welkom voor een adviesgesprek.  Ook is het mogelijk een afspraak voor dit adviesgesprek te maken.


Tijdens het adviesgesprek bespreekt onze specialist met u uw lichamelijke toestand. Lichamelijke gezondheid is tijdens de behandeling van belang.  Uw tatoeage meten we op en bepalen het aantal vierkante centimeters zodat u een goed beeld heeft van de kosten per behandeling.  We informeren u over eventuele bijwerkingen en beantwoorden al uw vragen.


Houdt u er rekening mee dat voor het veilig verwijderen/vervagen van een tatoeage  altijd meerdere behandelingen nodig zijn.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is vooraf moeilijk in te schatten. Het is van diverse factoren afhankelijk. Denk hierbij aan kleur en diepte van de tatoeage, ouderdom, de aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar heen, uw afweersysteem, welk soort inkt is er gebruikt? Ga in ieder geval uit van minimaal 5 en maximaal 15  behandelingen.


Is het verwijderen van de tatoeage met de YAG laser pijnlijk?

Het is niet geheel pijnloos.  Soms vergelijkt men het met tatoeëren. Maar zoals het tatoeëren door ieder anders wordt ervaren zo is dat ook met een YAG laser behandeling. De één vind het minder pijnlijk dan tatoeëren terwijl een ander het ervaart als brandende sterretjes (kindervuurwerk) op je huid.  Het is mogelijk dat u de behandeling als vervelend ervaart en van het helingsproces weinig merkt.  Andersom is ook mogelijk. 


Het is mogelijk de huid plaatselijk te verdoven. Dit kan met Emla creme. De creme is op doktersrecept verkrijgbaar. Neem ruim voor de behandeling contact hierover op met uw huisarts.  De Emla crème smeert u een uur voor de behandeling op de tatoeage en dekt deze af met huishoudfolie. 


Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

De huid moet geheel vrij zijn van haren. U mag de huid voor de  behandeling thuis scheren of wij scheren dit in de studio.


Mocht u Emla creme gebruikt hebben dan verwijderen wij de creme en wordt de huid ontsmet. Afhankelijk van de plaats van de tatoeage wordt de huid met een coldpack gekoeld.


U krijgt een beschermende bril op om uw ogen te beschermen tegen de laser. U mag  niet in de laserstraal kijken. Tijdens de behandeling wendt u uw ogen van het behandelgebied af.


De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits van één golflengte uit. Er zijn meerdere lichtflitsjes per seconde.  Deze lichtflits wordt selectief geabsorbeerd door een inktdeeltje welke in de huid ingekapseld is. De lichtflits breekt het kapsel open en laat de inktdeeltjes in kleinere deeltjes uit elkaar vallen.  Deze inktdeeltjes worden door het lichaam “bestreden” en via het lymfevocht afgevoerd.  Het lichaam voert de inktdeeltjes zo op een natuurlijke manier af. Aangezien het lichaam niet in staat is om grote hoeveelheden inkt in een keer af te voeren zullen er dus meerdere behandelingen nodig zijn.  Wanneer uw lichaam goed op de behandelingen reageert, zal de tatoeage in de loop der maanden steeds meer vervangen.


Direct na de behandeling verschijnt er een witte waas op de tatoeage. Dit heet “laser snow”. Dit verdwijnt na ongeveer 20 minuten.  Ook ontstaan er meestal punt bloedinkjes. Dit is een normale reactie van de huid en een teken dat de behandeling goed is aangeslagen.


Na de laser behandeling wordt de tatoeage ingesmeerd met een zalf en afgedekt met een steriel gaasje.  U ontvangt een uitgebreide nazorginstructie.


Gaat de tatoeage helemaal weg?

Ondanks dat wij vooraf niet kunnen garanderen dat een tatoeage voor 100% te verwijderen is. Zien we dat dit over het algemeen wel het geval is. Echter er zijn altijd uitzonderingen. Wanneer een tatoeage diep gezet is of als er pigmenten (inkt) met metaaldeeltjes zijn gebruikt dan kan er wel eens een klein beetje inkt overblijven. Dit is van een afstandje door derden vaak niet waarneembaar.


Gekleurde pigmenten zijn moeilijker te verwijderen. Er zijn over het algemeen voor gekleurde tatoeages meer behandelingen nodig dan voor de zwarte tatoeages.


Mocht er voor het aanbrengen van de tatoeage al een litteken op de huid aanwezig zijn geweest dan zal dit litteken weer zichtbaar worden als de tatoeage vervaagt door de YAG laser behandelingen. Dit geldt ook voor littekens die tijdens het genezingsproces van de tatoeage zijn ontstaan. Meestal door complicaties. Deze littekens zijn met het oog niet altijd zichtbaar maar u kunt ze vaak wel voelen.


Hoe lang blijft de huid geïrriteerd na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid een zwelling vertonen die na enkele uren weer wegtrekt. Koelen met een coldpack kan verlichting bieden. Er kunnen korstjes en blaartjes ontstaan.  Na 2 weken is de huid weer hersteld. U ontvangt na de behandeling een uitgebreide nazorg instructie.


Hoe groot is mijn tatoeage?

Meet met liniaal of meetlint uw tatoeage. Leg de liniaal langs de lengte en breedte van uw tatoeage. Deze twee getallen met elkaar vermenigvuldigen en u heeft de oppervlakte van uw tatoeage in vierkante centimeters (cm²) uitgerekend.


Het aantal vierkante centimeters bepaalt de behandelprijs.  De prijs per behandeling is dus gerelateerd aan de grootte van uw tatoeage (een gevulde tatoeage). Heeft u nu in oppervlakte wel een grote tatoeage, maar is het slechts een enkele dunne lijn of een opengewerkte tatoeage, dan wordt de prijs even door ons berekend.  Stap daarvoor even binnen in de studio.


Mag ik zonnebaden (voor en na de behandeling)?

Als u net terugkomt van een zonvakantie is het raadzaam een periode te wachten tot de huid rustig is. De natuurlijke pigmenten in de huid zijn dan nog erg actief.  Ongeveer 2-4 weken (dit is een indicatie en is per type huid verschillend) na uw zon vakantie kan de eerste behandeling plaats vinden. Tussen de behandelingen door zo min mogelijk in de zon gaan (of zonnebank). Dit kan het resultaat negatief beïnvloeden. Mocht zonnebaden onvermijdelijk zijn dan is het belangrijk het behandelde gebied in de smeren met SPF 50 en goed af te dekken.  Als afdekken niet tot de mogelijkheden behoort dan adviseren wij sunblock SPF 100 om uw tatoeage mee in te smeren.