Tatoeages

Je wilt een tatoeage laten zetten.

Als je van plan bent een tatoeage te laten zetten dan doe je dit in de studio waar jij je prettig voelt.  Om hierachter te komen raden wij je aan om langs te gaan bij een aantal tattoo studio’s van jou keuze. Stap bij elke studio eens naar binnen en ervaar of de sfeer er voor jou prettig is. Let er op of de studio schoon en nat te reinigen is. Ook kun je er op letten of gebruikte materialen die steriel verpakt zijn na eenmalig gebruik inderdaad worden weggegooid. Dit zijn de zogenaamde “disposables” (wij werken alleen met disposables). Wij respecteren jou (en onze) gezondheid en werken daarom ALTIJD met 100% steriel materiaal.


Je bent bij ons welkom om de sfeer te proeven en alle vragen te stellen die je maar wilt. Je mag ook bellen of mailen als je specifieke vragen hebt. Wij zullen er alles aan doen om je zo goed mogelijk te woord te staan en daar waar nodig te helpen of adviseren.


Succes met het kiezen van een studio!


Risico’s van tatoeages.

Tatoeages kunnen op haast alle delen van het lichaam worden aangebracht.  Het aanbrengen van een tatoeage is een huiddoorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur wordt voorkomen dat je besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten.  Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door jezelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tatoeage er niet mooier op maken.


Een tatoeage wordt bij ons vakkundig en op hygiënische verantwoorde wijze aangebracht. Als je de nazorg instructies naleeft verloopt het helingsproces van de huid voorspoedig en levert dit in de praktijk nauwelijks problemen op.


Leeftijd.

Ben je tussen de 16 en de 18 jaar dan brengen wij alleen een tatoeage aan als je wordt begeleid door je wettige vertegenwoordiger. Op hoofd en hals wordt tussen de 16 en de 18 jaar sowieso geen tatoeage aangebracht.


Het aanbrengen van een tatoeage.

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht.  De inkt- en pigmentstoffen voldoen aan strenge eisen. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren met een nieuw wegwerpscheermesje.


De naald die door je huid heengaat is niet eerder gebruikt en komt uit een steriele verpakking. De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inktcups en wordt alleen voor jou gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Deze worden direct na gebruik weggegooid.  Sebastiaan draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage altijd handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij iets anders aanraakt dan het tatoeageapparaat, een tissue of je huid. Na het tatoeëren wordt de getatoeëerde plek verzorgd en indien nodig afgedekt.


Het verzorgen van de tatoeage.

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ongeveer 1 week genezen.  Je krijgt van ons een schriftelijke instructie mee hoe je de tatoeage moet verzorgen.


Gedurende genezingsperiode is het raadzaam niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van sauna en/of bubbelbad. Wij adviseren dit minimaal twee weken te laten.


Prijzen Tatoeage

Het noemen van een prijs voor je tatoeage is afhankelijk van meerdere factoren, zoals;


  • Wat zijn de afmetingen
  • Wil je kleuren in je tatoeage of alleen zwart met grijstinten?
  • Is het tekst of een afbeelding of beide?

Als je bovenstaande vragen kunt beantwoorden in overleg met ons dan kunnen we je een schatting van de prijs van jou tatoeage geven.


Foto's